30 Ocak 2011 Pazar

BİSMİL BELEDİYESİ HİZMETLERİNE DEVAM EDİYOR

Bismil’de göç mağdurlarının yaşadığı Seyrantepe Mahallesi'nde altyapı çalışmalarını tamamlayan belediye ekipleri, şimdi de Mahallede kilitli parke taşı döşeme çalışmasına başladı.

Bismil Belediyesi Hizmetlerine devam ediyor
Bismil’de göç mağdurlarının yaşadığı Seyrantepe Mahallesi'nde altyapı çalışmalarını tamamlayan belediye ekipleri, şimdi de Mahallede kilitli parke taşı döşeme çalışmasına başladı. Başkan Eminoğlu, çalışmaları kenar mahallelere kaydırdıklarını belirterek, “ Buralar yoksul ve göç sonucu oluşmuş mahalleler, onlara daha iyi yaşam koşulları hazırlamamız gerekiyor, bunu hak ediyorlar” dedi.
Yıllardan beri mahallelerinde hiçbir hizmetin yapılmadığını belirten mahalle sakinleri, son üç dönem belediye ağa ve aşiretlerin elinden alındıktan sonra hizmet gördüklerini söyledi. Ağalıkla belediyeyi kazananların belediyenin imkanlarını kendi çıkarları için kullandıklarını belirten mahalle sakini Osman Özalp, "Ağalıkla belediyeyi kazananlar o dönemde belediyenin arsalarını traktörlerini ihale yoluyla satıp parasını yediler. Çalmaktan başka bu halka taş üstüne taş koymadılar" dedi.
İlçenin dört bir yanına hizmetlerini yaydıklarını belirten Belediye Başkanı Cemile Eminoğlu, “insanlar ilk defa hizmetle tanışıyor bunun getirdiği bir memnuniyet var. Bu bizi de mutlu ediyor. Yapacak çok işimiz var. Belediye olarak çalışma sezonunu kapatmadan, sezonu dört mevsime yaydık. Çalışmalarımıza ara vermeden devam ediyoruz. Ekiplerimizi kenar mahallelere kaydırdık. Buralar yoksul ve göç sonucu oluşmuş mahalleler. Bu insanlar savaşın bütün yükünü, acılarını çekti. Onlara daha iyi yaşam koşulları yaratmamız gerekiyor, bunu hak ediyorlar” dedi. hazırlanan kapsamlı projeleri olduğunu ve bunlardan bazılarını hayata geçirmeye başladıklarını da ifade eden Başkan Eminoğlu şunları söyledi; “Seyrantepe mahallemizin daha önce kanalizasyonunu tamamladık, şimdi de kilit parke taşı döşeme çalışmalarımız sürüyor. İnsanlardan büyük bir destek var. Yıllardır hizmetlere hasret kalmış halkımıza hizmet götürdüğümüzde her konuda destek görüyoruz buda bizi daha da güçlü kılıyor” dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder