10 Eylül 2010 Cuma

BİSMİL DEVLET HASTANESİ'NDE BİR İLK DAHA;



Bismil Devlet Hastanesi, her geçen gün uygulamaya konulan yeni projeleriyle halkın takdirini topluyor.

Bismil Haber Gazetesi.-Bismil Devlet Hastanesinde bir günde yedi hastaya başarılı bir operasyonla apandist ameliyatı yapıldı.
Bismil Devlet hastanesinde karın ağrısı şikâyeti ile gelen hastalardan 7 tanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Fatih Kaya liderliğinde, oluşan bir ekip tarafından bir günde 7 hastanın Apandisit Ameliyatı gerçekleştirilmiştir. Apandist ameliyatı işlemi başarılı olarak tamamlanmış olup, hastalarda herhangi bir komplikasyon gelişmemiştir.
Gece yapılan ameliyatlar, başta Diyarbakır olmak üzere çevre illerde yapıldığını, hastanemize 3 ay önce gelen Genel Cerrahi Doktorumuz Op. Dr. Fatih Kaya’nın gelmesiyle Ameliyatların epey aşağı çektiklerini ifade eden Baştabip Çelebi, Şu anda hastanemizde 200 adet değişik vakalarda ameliyat yaptıklarını ve bu şekildeki operasyonların hastanemizde gün geçtikçe daha çok yapılacağını ifade etti.
Bir günde yedi hastayı apandist ameliyatı gerçekleştirdiğini söyleyen Cenel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Fatih Kaya, Devlet Hastanesi'nde ilk kez yedi hastaya yapılan bu operasyon sayesinde hastanın bir gün sonra taburcu edilebileceği ve çabuk bir şekilde işine dönebileceği ifade edildi.
Apandisit operasyonu geçiren hastalar, sancı ve mide bulantısı şikayeti üzerine hastaneye geldiklerini ve kendi bu ameliyatın yapıldığını belirtti. Ameliyat olan hastalar "Şuan sağlık durumumuz oldukça iyi. Doktorumuz Fatih Kaya’nın başarılı ameliyatı sayesinde rahatız. Kendisine ve emeği geçen tüm hastane ekibine sonsuz teşekkür ederiz" dediler.
Apandist’in zamanında doktora başvurulduğunda basit; ama geç kalındığında ölümcül bir hastalık olduğunu ifade eden Op. Dr. Fatih Kaya, Apandistin tıkanması sonucu burada hızla üreyen mikroplar apandistin şişmesine ve müdahale edilmezse yırtılmasına sebep olur. Apandist toplumda yaygın ve tehlikeli bir hastalıktır. Apandist ağrıları başladıktan oniki ile yirmidört saat içinde ameliyet edilmezse apandist patlar ve buradaki mikroplar karın boşluğuna yayılır. Bu durum organların çok ciddi enfeksiyonlar kapmasına neden olur ve hatta hastanın zehirlenerek ölmesine neden olabilmektedir.diye konuştu.
Op. Dr. Fatih Kaya, apandisitin belirtileri ve tanısıyla ilgili Bismil Haber gazetesi muhabirine yaptığı açıklamada, şunları söylüyor. “Karın ağrısı, iştahsızlık ve kusma temel belirtilerdir. Bunların bir araya gelmesi tanıyı kolaylaştırır. Karın ağrısı; apandisitin en önemli belirtisidir. Genellikle göbek çevresinde veya mide üstünde başlar. Künt bir ağrıdır, azalma ve çoğalma gösterebilir, Daha sonra ağrı karın sağ alt bölgesine yerleşir. Bazı hastalarda ağrı sağ alt kadranda başlar ve orada kalır Apendiksin değişik yerleşimlerine göre ağrı sırtta, sağ veya sol kasıkta veya mesane üstü ve makatta hissedilebilir. Dedi.

3 yorum:

  1. Güzel haber bu haberi sanki bir kere bismil haber.com diye bir sitede gördüm sanki ama :s

    YanıtlaSil
  2. Güzel bir haber olmuş. Ayrıca profilimde yer alan linkten , Bismil Devlet Hastanesi randevu bilgilerine ulaşabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  3. genelde hastalar diyarbakıra sevk edilirdi.fatih bey göndermemiş ve hepsini başarıyla yapmış.elinize sağlık.bir bismilde yaşayaan olarak teşekürler,mesaiden sonra gelen her hasta gereksiz yere diyarbakıra gitmiyor artık

    YanıtlaSil