3 Kasım 2010 Çarşamba

Bismil’e film geldi !!

Bismil Belediyesi’nin “Birlikte yaptık, birlikte başardık, birlikte paylaşalım” sloganından yola çıkarak başlattığı kültürel aktiviteler, tüm coşkusuyla sürüyor


Bismil Belediyesi’nin “Birlikte yaptık, birlikte başardık, birlikte paylaşalım” sloganından yola çıkarak başlattığı kültürel aktiviteler, tüm coşkusuyla sürüyor. Sinema, belgesel ve belediyenin çalışmalarını kapsayan sinevizyon gösterimleri önceki akşam Bismil’in Esentepe Mahallesi’nde toplanan yüzlerce kişi tarafından beğeniyle izlendi.

Ağırlıklı olarak tarım işçilerinin ikamet ettiği mahalle sakinleri, tüm gün tarlalarda yaptıkları çapalardan sonra evlerine dönüp, yorgunluklarına aldırış etmeden meydanı doldurdu. İlk kez açık alanda sinema filmi izleyecek olan ve bunun heyecanını yoğun bir şekilde yaşayan yüzlerce çocuk ise gösterinin ön saflarında yerini aldı.

Gösteriler öncesinde sanatçı Xanemir’in klipleri gösterilerek, halaylar çekildi. Bismil Belediye Başkanı Şükran Aydın, DTP Bismil İlçe Başkanı Garip Kandemir ve çok sayıda belediye meclis üyesi ile parti yöneticisi de alana gelerek, halkı selamladı. Ardından Bismil Belediyesi’nin 4 yılı aşkın sürede yaptıkları hizmetleri anlatan Kürtçe sinevizyon gösterimi yapıldı. Gösteri büyük alkış topladı. Gösteri bitimi bir konuşma yapan Belediye Başkanı Şükran Aydın, bir sonraki dönemde aynı tempo ve hassasiyetle çalışılması durumunda Bismil’in sorunlarının biraz daha azalabileceğini belirterek, organizasyonda emeği geçen DTP Bismil İlçe Teşkilatı, Bismil Kültür Sanat Derneği ve belediye çalışanlarına teşekkür etti. Yapılan konuşma ardından, MKM sinema birimine bağlı olan ve gerçek bir olaydan alıntı yapılan “Pervane” adlı film gösterildi. Askerler tarafından pervanesine el konulan ve pervanesini vermek istemediği için başına bin bir türlü olay gelen bir işçinin trajikomik hayatını anlatan film, herkesi gülmekten kırıp geçirdi. Çok sayıda zabıta memurunun görevlendirildiği etkinlik, 4 saat sürdü. 7 Haziran’da başlayıp 3 Temmuz’a kadar sürecek olan etkinlikler kapsamında Bismil’in 11 mahallesinde daha programlar devam edecek.

‘Şimdi en mutlu çocuklar biziz’

Hayatlarında ilk kez açık alanda film izleyecekleri için mutluluklarını adeta haykıran çocuklar, bazı taleplerde bulundu. Özellikle küçük yerlerde böylesi etkinliklerin sık sık yapılması gerektiğini ifade eden çocuklar, “Kürtçe-Türkçe, eğlenceli çocuk filmleri istiyoruz. Her şehirde böyle etkinlikler yapılıyor ama burada hiç olmamıştı. Burada sinema da olsun istiyoruz. Biz şu an dünyanın en mutlu çocuklarıyız. Böyle şeyleri televizyonda görüyorduk ama şimdi buna biz de tanık olduk. Büyük bir mutluluk duyduk. Bütün çocukları ve büyükleri sevindirdiniz. Çok heyecanlıyız ve belediyemize teşekkür ediyoruz” diyerek duygularını paylaştılar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder