15 Eylül 2010 Çarşamba

KAVGA BAYRAM SONRASINA MI?

İki kişi öldü, 16 kişi de yaralandı.

Sosyo-Ekonomik bunalımın hakim olduğu Güneydoğu'da, dün aileler arasında adeta kavga patlaması yaşandı. Oruç, Ramazan Bayramı ve Referandum süresinin sanki bitmesini bekleyen ailelerin, birbirlerine karşı silahlı kavgalarında iki kişi ölürken, çok sayıda kişi de yaralandı.

BİR ÖLÜ, BİR YARALI

Günün ilk aileler arasındaki silahlı kavga olayı, Bitlis'te meydana geldi. Bitlis'teki sebze hali önünde karşılaşan akrabalar arasında henüz bilinmeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kimliği henüz belirlenemeyen kişinin açtığı ateş sonucu yaralanan ve Bitlis Devlet Hastanesine kaldırılan Servet Akkaya, hayatını kaybetti. Kavga esnasında yoldan geçen ve bacağına mermi isabet etmesi sonucu yaralanan Hüseyin Tuncel ise aynı hastanede tedavi altına alındı.

DURUŞMA SONRASI

Günün ikinci olayı ise Mardin'in Nusaybin ilçesinde meydana geldi. Girmeli belde belediyesinde 1 yıl önce işine son verilen Aydın Aktaş, açtığı davayla ilgili duruşmanın ardından, Nusaybin Adliyesinin önünde bekleyen Girmeli Belediyesi Yazı İşleri Müdürü Yılmaz Ayaz'la henüz belirlenemeyen nedenle tartıştı. Ayaz ve Aktaş'ın yakınlarının da katıldığı tartışma kavgaya dönüştü. Av tüfeğinin kullanıldığı kavgada Naif Aslan (55) ile Hacı Altun (28) yaralandı. Yaralılar, Nusaybin ve Mardin devlet hastanelerinde tedavi altına alındı.

HASTANEDE ÖLDÜ

Bu arada, Mardin'in Derik ilçesi Kale Mahallesinde komşu 2 aile arasında çocuk kavgası nedeniyle çıkan silahlı kavgada yaralanan Hamdullah Azlak (25), tedavi gördüğü Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesinde öldü. Azlak'ın da hayatını kaybetmesiyle birlikte kavgada ölenlerin sayısı ikiye çıktı. Azlak'ın cenazesi yakınları tarafından alınarak, Derik ilçe mezarlığında toprağa verildi. Komşu iki aile arasında 7 Eylül tarihinde çocuk kavgası yüzünden tartışma çıkmış, evlerinin yakınlarında dün karşılaşan iki ailenin fertleri arasında yeniden başlayan tartışma silahlı kavgaya dönüşmüştü. Kavgada yaralanan 4 kişiden Emrah Azlak, tedavi gördüğü Mardin Devlet Hastanesinde hayatını kaybetmişti.

İKİ AİLE KAPIŞTI

Öte yandan, Muş merkeze bağlı Muratgören köyünde aralarında anlaşmazlık bulunan Keser ve Aslan aileleri arasında yaşanan tartışma daha sonra silah, taş ve sopaların da kullanıldığı kavgaya dönüştü.

Kavgada yaralanan Nihat, Mehmet Emin, Murat, Adnan, Erol ve Şeref Aslan ile Orhan, Bircan, Mustafa, Erhan ve Halis Keser Muş Devlet Hastanesi ile Özel Şifa Tıp Merkezinde tedavi altına alındı. Kavgada kullanılan av tüfeğinden çıkan saçmalar sebebiyle yaralanan Mustafa Keser ve Adnan Aslan'ın durumlarının ağır olduğu öğrenildi. Emniyet güçlerinin söz konusu hastanelerde güvenlik tedbiri aldığı görüldü. Bu arada, Muratgören köyünde de jandarma tarafından güvenlik tedbiri alındı.

AKRABA KAVGASI

Şanlıurfa'da aralarındaki bir anlaşmazlık nedeniyle dün adliyedeki bir duruşmaya katılan akraba 2 ailenin fertleri arasında, duruşma sonrası tartışma yaşandı. Daha sonra ayrılan taraflar, gün içerisinde Açıksu Caddesi'nde tekrar karşılaşınca kavga etti. Sopa ve taşların kullanıldığı kavga nedeniyle çok sayıda polis ekibi olay yerine sevk edildi. Kavgada yaralanan 8 kişiden 7'si, götürüldükleri hastanelerde, ayakta yapılan müdahalenin ardından gözaltına alındı. Durumunun ağır olduğu belirtilen 1 kişi ise tedavi altına alındı. Soruşturma devam ediyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder